Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus komen nipt tekort op kampioen Movado


Zwijndrecht (24 maart 2019) – De korfballers van sv Conventus blijven progressie boeken, wat zich niet alleen uitbetaalt in meer gewonnen wedstrijden, maar ook in dat sterkere tegenstanders het moeilijker wordt gemaakt. Zondag slaagde het team er niet in om kampioen Movado te verslaan, maar wist het de Dordtse ploeg wel erg lastig te maken.

Voor de wedstrijd had coach Benno Snaphaan lering getrokken uit de thuiswedstrijd tegen Movado en kwam met een opvallende strategie om de tegenstanders langste heer aan banden te leggen: verdedigend verving de coach telkens Thomas Streefkerk door Sander Verschoor. Dit zou tijdens de wedstrijd goed uitpakken.

Na het beginsignaal werd Conventus al snel op twee punten achterstand gespeeld, maar vervolgens kon het team Movado goed volgen. Voor het oog van veel meegereisde Conventus supporters blonk het team weer uit dankzij een goede verdediging, waardoor de tegenstander het niet makkelijk kreeg om te scoren. Vlak voor rust slaagde Movado er in het verschil tot drie punten uit te breiden, al was met een 9 – 6 stand nog van alles mogelijk.

Conventus begon echter minder scherp aan de tweede helft, met als gevolg dat de achterstand zelfs tot 18 – 12 zou oplopen. Ondanks dat er niets meer op het spel stond bleef het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team er vol voor gaan en wist zich te herpakken. Met een sterke reeks doelpunten kwam Conventus terug tot 19 – 17, voordat Movado de 20 – 17 scoorde. Er bleek helaas onvoldoende tijd over om de achterstand volledig goed te maken; na Movado’s doelpunt volgde het eindsignaal en moest Conventus genoegen nemen met een nipt verlies, ondanks opnieuw een goede wedstrijd.


2 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now