Sterk seizoen handbalheren sv Conventus brengt het team naar de tweede plaats

Zwijndrecht (24 maart 2019) – Een sterk zaalseizoen van de handbalheren van sv Conventus heeft het team de tweede plaats in het kampioenschap opgeleverd. Het seizoen werd afgesloten met een overwinning op HVOS, de nummer drie in de competitie. Conventus’ eerste damesteam was minder succesvol en sloot het seizoen af met een nederlaag.

De handbaldames van Conventus speelden zondag tegen Snelwiek, het team dat met veel overmacht al weken geleden het kampioenschap veilig had gesteld. Vanaf de eerste minuut bleek dat de Zwijndrechtse dames geen antwoord hadden op het snelle, dynamische spel van de tegenstander. Met een gebrek aan scorend vermogen bij Conventus liep het verschil tussen beide teams al snel op, waardoor de wedstrijd in een 4 – 25 nederlaag eindigde.

Voor de heren van Conventus wachtte zondag tegenstander HVOS, welke maar één plaats lager in het kampioenschap stond. Alsof dit het nog niet lastig genoeg maakte, miste Conventus ook nog vijf spelers, maar kreeg versterking van twee talentvolle junioren. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar halverwege de eerste helft slaagde Conventus erin om een gaatje te slaan. De Zwijndrechtse verdediging zou hierbij een cruciale rol spelen, welke de tegenstander weinig kansen gaf om tot scoren te komen. Zo kon Conventus tot een 9 – 6 ruststand uitlopen. De in geel/zwart spelende heren kwamen echter minder scherp uit de startblokken in de tweede helft en zagen de voorsprong tot zelfs één punt slinken. De kansen werden tijdens deze helft wel gecreëerd, maar het geluk ontbrak met veel ballen op de paal, lat en keeper als gevolg. Toch wist het team zich te herpakken om de voorsprong weer uit te breiden, tot een 16 – 12 overwinning als resultaat. Hiermee eindigt het team als tweede in het kampioenschap.