top of page
Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus tonen gemaakte groei met zege op OKV


Zwijndrecht (31 maart 2019) – Met een gezonde selectie heeft de korfbaltak van sv Conventus dit seizoen belangrijke stappen vooruit gezet. Trainer/coach Benno Snaphaan keerde terug bij de vereniging, waar hij de selectie het ‘nieuwe korfbal’ bij wilde brengen. Ondanks dat het Zwijndrechtse spel steeds beter wordt, viste het team vaak nipt achter het net. In de slotwedstrijd van het seizoen betaalde deze progressie zich wel uit door het sterke OKV met drie punten verschil te verslaan.

Met OKV trof het eerste korfbalteam van Conventus een team waar eerder in het seizoen nog gelijk tegen werd gespeeld. Dit keer was het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team gebrand op een beter resultaat tegen het team dat hoger in het kampioenschap stond.

Conventus werd het veld in gestuurd met de opdracht om een hoog baltempo te spelen. Met een perfecte uitvoering van deze opdracht werd de tegenstander overrompeld en liep het team al snel uit naar een 7 – 1 voorsprong. Pas in het laatste deel van de eerste helft slaagde de tegenstander erin om de weg naar Conventus’ korf te vinden, maar met een 13 – 6 ruststand was de voorsprong van het thuisspelende team groot.

Na rust kwam OKV met een andere strategie het veld op. Door het spel bijzonder te vertragen slaagde het team erin om Conventus in dit spel mee te nemen. Dit resulteerde in een periode waarin het Zwijndrechtse team helemaal niet meer tot scoren kon komen, waar de tegenstander hier wel in slaagde en zelfs tot 16 – 16 terugkwam. Met zes minuten op de klok en 20 – 20 op het scorebord vroeg coach Benno Snaphaan een time-out aan, waarin hij zijn team instrueerde het baltempo weer te verhogen. Opnieuw hield het team zich goed aan de opdracht en kon zo nog drie keer tot scoren komen, waarmee de strijd in een 23 – 20 zege eindigde. Conventus eindigt het seizoen als vijfde, ruim voldoende voor klassebehoud.

Na afloop was coach Benno Snaphaan dan ook erg tevreden over het seizoen: “Het was een prachtig seizoen, waarin de selectie een enorme progressie heeft geboekt, beter is gaan verdedigen, aanvallend slimmer en sneller is gaan spelen en het team over de gehele breedte enorm is gegroeid. Er is enorm hard getraind en dat werpt zijn vruchten af. Dat is ook op de tribune te horen en te zien. Er wordt mooi, attractief korfbal gespeeld en dat zorgde vandaag ook weer voor een volle tribune. De doelstelling was vooraf om Conventus 1 in deze klasse te handhaven en dat Conventus 2 kampioen moest worden, missie geslaagd!”

De korfbalselectie van Conventus krijgt nu eerst een week rust, waarna het zich weer op het buitenseizoen gaat richten. Dit seizoen begint op 21 april met een wedstrijd tegen Ten Donck, maar vanaf 9 april staan er alweer oefenwedstrijden op het programma tegen o.a. Victum en Olympia.


27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page