Zoeken
  • svconventus

Goede wedstrijd brengt handballers sv Conventus naar ruime zege


Zwijndrecht (19 mei 2019) – Na twee mindere wedstrijden hebben de handbalheren van Conventus zondag het betere spel weer opgepakt. Met een aantrekkelijke wedstrijd was het team vooral in de tweede helft beter en won met negen punten verschil van De Meeuwen. De handbaldames leken zondag ook weer beter in hun spel te komen, maar na een veelbelovende start kwam het team tekort voor de overwinning.

Het damesteam van Conventus kende afgelopen weekend zelfs twee wedstrijden tegen Westlandia. Op vrijdag werkte het team een inhaalwedstrijd af, maar door het ongebruikelijke tijdstip kampte het team met een krappe selectie en verloor met 15 - 3. Zondag was de selectie redelijk compleet en werd aangevuld door jeugdspeelsters. Het team kwam aanvankelijk op een 2 – 4 achterstand, maar met lange, geconcentreerde aanvallen slaagde het team er in om tot een 6 – 4 voorsprong terug te komen. Met nog tien minuten op de klok verloor het team echter de scherpte en zag Westlandia terugkomen tot een 6 – 10 ruststand. Ook in de tweede helft kwamen de Zwijndrechtse dames scherp het veld op en gingen tot 10 – 14 gelijk op. Uiteindelijk slopen er toch weer wat kleine foutjes in het spel, waardoor de achterstand opliep tot een 13 – 21 eindstand.

De handbalheren van Conventus speelden zondag voor thuispubliek tegen De Meeuwen, één van de mindere teams in de competitie. Desondanks begon de wedstrijd erg spannend, met een gelijk opgaande strijd tot 6 – 6. Bij deze stand kreeg één van de spelers van De Meeuwen een twee minuten uitsluiting, waar Conventus optimaal gebruik van maakte en met drie doelpunten in deze twee minuten uitliep tot 9 – 6. Deze voorsprong kon tot een 11 – 8 ruststand worden behouden. Ook bij de heren kende Conventus een goede start van de tweede helft en liep met drie doelpunten op rij uit naar een 14 – 8 voorsprong. Gedurende de tweede helft kon het team van coach Dick van Beek met aantrekkelijk handbal steeds makkelijker tot scoren komen, terwijl De Meeuwen grotere moeite kreeg om door de Zwijndrechtse verdediging te komen. Zo liep Conventus’ voorsprong op tot een ruime 24 – 15 overwinning.


8 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now