Korfballers sv Conventus verliezen in de slotseconden van OZC

Zwijndrecht (29 september 2019) – De korfballers van sv Conventus hebben zondag een grote kans gemist om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Na alleen in de openingsminuten achter te hebben gestaan speelde het team een goede wedstrijd tegen gedeelde koploper OZC, maar moest in de slotseconden een tegendoelpunt incasseren en verloor zo met één punt verschil.

Na tweemaal nipt te hebben verloren en één gelijkspel wist het team dat het ook zaterdag niet eenvoudig zou worden: de Rotterdamse tegenstander OZC stond gedeeld bovenaan in het kampioenschap. Voor deze wedstrijd werd het team aangevuld door Sharon van Antwerpen en Luuk de Ruiter, welke beiden een goede indruk achter zouden laten. Ondanks de sterke tegenstand begon Conventus toch goed aan de wedstrijd door na een vroege 1 – 0 achterstand steeds het voortouw te nemen. Verschillende keren kwam OZC terug tot een gelijke stand, maar uiteindelijk ging het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team met een 5 – 7 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam OZC in eerste instantie terug tot 7 – 7, maar vervolgens herpakten de Zwijndrechtse spelers zich, waarna ze opnieuw gelijk op zouden gaan met de tegenstander. Met nog dertig seconden op de klok en een 13 – 13 stand op het scorebord kreeg Conventus een strafworp mee, waarmee de overwinning in handbereik leek. Deze zou echter worden gemist, waarna OZC enkele momenten later met een wanhoopsschot de bal wel in de korf kreeg. Zo verloor Conventus de wedstrijd waarin het team constant de betere leek.