top of page
Zoeken
  • svconventus

Handbalheren sv Conventus pakken punt in doorweekte wedstrijd


Zwijndrecht (6 oktober 2019) – De handbalheren van sv Conventus, spelend onder de naam Drechtsteden Handbal, hebben zondag met een gelijkspel tegen HVOS één kampioenschapspunt gepakt. Op een doorweekt veld werd er nauwelijks gescoord en eindigde de wedstrijd in een schamele 6 – 6 stand. Het eerste damesteam hield het zondag eveneens niet droog en verloor met een ruim verschil van sc Twist.

De handbalheren van Conventus wisten zondag dat er mogelijkheden waren tegen HVOS uit Spijkenisse: Conventus had één kampioenschapspunt meer dan hun tegenstander. Uitwedstrijden tegen HVOS zijn echter altijd lastig doordat deze vereniging als enige over kunstgrasvelden beschikt. Door de barre weersomstandigheden zou het een wedstrijd worden waar opvallend weinig in werd gescoord. Hoe goed Conventus een week eerder nog met de natte omstandigheden om ging, des te lastiger had het team het zondag met het natte veld. Na 3 – 1 achter te hebben gestaan kwam het team terug tot 3 – 3, voordat HVOS weer tot 6 – 3 uitliep. In het slot van de wedstrijd kreeg Conventus weer iets meer grip op de wedstrijd en kwam dankzij doelpunten van Richard van Dijke en Delano Doodkorte weer terug in de strijd tot 6 - 6. Een gelijkspel leek in de slotminuut van de wedstrijd nog door de handen te glippen toen het Zwijndrechtse team een strafworp tegen kreeg, maar deze zou naast het doel eindigen en de einduitslag op 6 – 6 beslissen.

Het sterk verjongde eerste damesteam van Conventus ging zondag in Vlaardingen op bezoek bij sc Twist, dat twee plaatsen hoger in het kampioenschap stond. Het team werd dit keer versterkt door jeugdspeelster Melanie Vos, welke direct een goede indruk achterliet. Eerder in het seizoen had Conventus het verschil met Twist beperkt weten te houden, maar dit keer worstelde het team met de natte omstandigheden. De Zwijndrechtse dames lieten mooie aanvallen zien, maar slaagden er nauwelijks in om te scoren. Hierdoor liep de achterstand in de eerste helft al op tot 9 – 2. In de tweede helft wist Conventus meer te scoren, maar doordat de verdediging niet optimaal samenwerkte kreeg het team ook meer tegendoelpunten te verwerken. Zo liep de achterstand op tot een 23 – 6 nederlaag.


6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page