Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus pakken eerste zege in de zaterdagcompetitie


Zwijndrecht (6 oktober 2019) - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend de eerste overwinning gepakt sinds de overstap naar de zaterdagcompetitie. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team kwam in eerdere wedstrijden net één punt tekort, maar nu eindigde de stand in hun voordeel: er werd met één punt verschil gewonnen van Ventura Sport.

Ventura Sport stond voor de wedstrijd tegen Conventus nog drie plaatsen hoger in het kampioenschap, maar desondanks kende Conventus een veel betere start van de wedstrijd: al snel liep het thuisspelende team uit naar een 6 – 2 voorsprong. Hiermee leek het een ‘eenvoudige’ wedstrijd te worden, maar deze hoop vervloog weer toen Conventus zeventien minuten lang niet meer wist te scoren en Ventura Sport terugkwam tot een 6 – 6 stand vlak na rust.

Om het te statische spel in een dynamischer spel te veranderen voerde coach Benno Snaphaan in de tweede helft twee wissels door, waardoor het weer lukte om tot scoren te komen. Zo kon het team weer uitlopen tot een 9 – 7 voorsprong voordat het opnieuw niet meer lukte om de bal door de korf te krijgen, met als gevolg dat Ventura Sport tot 9 – 9 terug kon komen. Een goed getimede time-out bracht het team weer op het juiste spoor om zo weer drie maal te scoren en naar een 12 – 9 voorsprong uit te lopen. Slordig spel gaf Ventura Sport nog wel de kans om nog twee keer te scoren, maar Conventus’ eerste zege in de zaterdagcompetitie zou niet meer in gevaar komen: op het moment dat scheidsrechter Paulusma affloot stond er een 12 – 11 overwinning op het scorebord.


0 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now