Zoeken
  • svconventus

Sterke eerste helft levert korfballers sv Conventus een gelijkspel op


Zwijndrecht (20 oktober 2019) – De korfballers van sv Conventus hebben zondag voor de tweede maal tijdens de veldcompetitie een gelijkspel behaald. Het team van coach Benno Snaphaan speelde een goede eerste helft tegen DSO, waardoor het team voldoende marge had om de slechtere tweede helft op te vangen en tevreden moest zijn met een gelijkspel.

Conventus wist op het moment dat het naar Klundert afreisde dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden: DSO stond twee plaatsen hoger in het kampioenschap. Aanvankelijk leken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn en ging de stand gelijk op. Geleidelijk begon het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en kon het van een 3 – 3 stand uitlopen naar een 3 – 8 voorsprong. Voor rust zou DSO nog één keer weten te scoren, waarna er een 4 – 8 ruststand kon worden genoteerd.

In de tweede helft wist Conventus direct te scoren om zo weer het verschil naar vijf punten te brengen, voordat het team de grip op de tegenstander langzaam begon te verliezen. Gedurende de tweede helft kwam DSO langzaam steeds dichterbij, totdat het niet lang voor het eindsignaal zelfs op een 11 – 11 gelijke stand kwam. Om het tij te keren voerde coach Snaphaan enkele wissels door, wat onder andere zou resulteren in het debuut van Senna Klein in Conventus’ eerste team. Deze wissels leken te werken: met nog een minuut op de klok scoorde Kirsten Winters waardoor het team weer op één punt voorsprong kwam. In de tegenaanval die daarop volgde kreeg DSO vervolgens echter een strafworp mee, welke goed benut zou worden en de strijd zo in een 12 – 12 gelijkspel eindigde.


1 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now