Zoeken
  • svconventus

Handbalheren sv Conventus behalen een zwaarbevochten overwinning


Zwijndrecht (27 oktober 2019) – De handbalheren van sv Conventus, spelend onder de naam Drechtsteden Handbal, hebben zondag een zwaarbevochten overwinning behaald. Het team bleek in een spannende eindfase van de wedstrijd net iets beter dan Foreholte en won met twee punten verschil. Het damesteam speelde een goede wedstrijd tegen Savosa, maar moest in de tegenstander de meerdere erkennen.

De eerste wedstrijd van het zaalseizoen speelden de heren van Conventus op eigen veld tegen Foreholte uit Voorhout, wat voor het team een nieuwe tegenstander was. De Zwijndrechtse heren werd dit keer aangevuld door vier B-jeugd junioren, welke een uitstekende indruk achter zouden laten. De eerste helft zou een relatief rustig verloop hebben, met aan beide kanten een goede verdediging en slechts weinig scores. Ondanks dat beide partijen dichtbij elkaar bleven, nam Foreholte meestal het voortouw, maar voor rust kwam Conventus terug tot een 9 – 9 gelijke stand. Met het beginsignaal van de tweede helft ontwikkelde zich een veel spectaculairder spel, vooral aan Conventus’ zijde: met mooie aanvallen wist het al snel uit te lopen naar een 16 – 11 voorsprong, waarna de voorsprong enige tijd stabiel op vijf tot zes punten bleef. In het laatste kwartier verslapte het Zwijndrechtse spel langzaam weer, waardoor het verschil uiteindelijk zou slinken tot slechts één punt. Na spannende slotminuten waarin keeper Tycho Smits belangrijke reddingen verzorgde zou Conventus uiteindelijk nog twee punten voorsprong overhouden en pakte zo met 26 – 24 de eerste overwinning.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag voor thuispubliek de eerste wedstrijd van het zaalseizoen tegen het Barendrechtse Savosa. De Zwijndrechtse speelsters kenden geen sterke openingsfase van de wedstrijd, waarin ze verdedigend lastig grip op de aanvallen van Savosa konden krijgen en aanvallend teveel kansen misten. Na op een 0 – 6 achterstand te zijn gespeeld begon het team beter in haar spel te komen en konden tot een 4 – 9 ruststand de tegenstander goed volgen. In de slotminuten van de eerste helft moest het team echter een grote tegenslag incasseren toen Kaileigh Vos geblesseerd uitviel en het team zo nog maar één wisselspeelster overhield. Desondanks kon Conventus de tegenstander in het eerste kwartier van de tweede helft weer goed volgen, totdat het minimale aantal wisselspeelsters het team op begon te breken en dit resulteerde in onnodige foutjes. Deze zouden hard door Savosa af worden gestraft, waardoor de achterstand opliep tot een 11 – 22 einduitslag.


1 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now