Puntloos weekend voor handballers sv Conventus

Zwijndrecht (3 november 2019) – De handballers van sv Conventus zijn er afgelopen weekend niet in geslaagd om punten voor het kampioenschap te pakken. Het herenteam moest op eigen veld de meerdere erkennen in Hellas, terwijl Conventus’ eerste damesteam tekort kwam op De Treffers.

De handbalheren van het onder Drechtsteden Handbal spelende team gingen zondag de strijd aan zonder specifieke verwachtingen: het team had al jarenlang niet meer tegen tegenstander Hellas gespeeld. Daarnaast moest het team weer aan worden gevuld door een groot aantal junioren, welke opnieuw een goede indruk achter zouden laten. Conventus begon de wedstrijd echter goed en na een vroege voorsprong kwam het toch op achterstand, maar kon wel goed volgen. Door het gebrek aan felheid en het missen van diverse strafworpen deed het team voor rust net onder voor Hellas, maar met een 9 – 12 achterstand was nog alles mogelijk. In de tweede helft kon Conventus aanvankelijk nog volgen, maar geleidelijk kreeg het fysiek sterke Hellas iets meer voordeel doordat ze beter gebruikmaakten van hun snelheid en vergrootten hun voorsprong. Zo eindigde de strijd voor Conventus in een 15 – 26 nederlaag.

Conventus’ eerste damesteam reisde zondag naar Krimpen aan den IJssel voor een wedstrijd tegen De Treffers. Voor deze wedstrijd had het team goed nieuws: Iris Glerum keerde weer terug na langdurig blessureleed. De eerste helft zou een spannend verloop krijgen, waarbij Conventus met een sterke verdediging de tegenstander weinig kansen gaf. Aanvallend creëerde het team iets te weinig kansen, wat voorkwam dat het team een voorsprong op kon bouwen. Na een 5 – 5 gelijke stand bij rust namen de Zwijndrechtse dames aanvankelijk het voortouw door met mooie aanvallen telkens één puntje voorsprong te nemen. In het laatste kwartier begon het team in de aanval echter foutjes te maken, waar de tegenstander gebruik van maakte om tot een 16 – 10 einduitslag uit te lopen.