Zoeken
  • svconventus

Sv Conventus trekt aan het langste eind in ware korfbalthriller


Zwijndrecht (1 december 2019) – De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag een mooie overwinning gepakt door een zeer spannende wedstrijd tegen Ventura Sport met één punt verschil te winnen. In een waar doelpuntenfestijn had het team het in de eerste helft nog lastig, maar bleek in de tweede helft de betere te zijn.

Conventus wist dat er zaterdag punten mogelijk waren tijdens de wedstrijd tegen Ventura Sport in Strijen: eerder werd de veldwedstrijd tegen dezelfde tegenstander met één punt verschil gewonnen. Gebaseerd op deze wedstrijd had Conventus coach Benno Snaphaan een plan opgesteld, maar deze kon al snel in de prullenbak door een tactische zet van Ventura Sport. Zo kregen de Zwijndrechtse korfballers in de eerste helft geen vat op het spel van de tegenstander en moesten in de achtervolging. Na vrijwel de volledige eerste helft achter te hebben gestaan kwam het team vlak voor rust met twee doelpunten terug naar een 11 – 10 achterstand, waardoor er nog van alles mogelijk leek te zijn.

In de tweede helft kreeg het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team steeds meer grip op de tegenstander en kwam bij 13 – 13 voor het eerst weer op gelijke hoogte met de tegenstander. Mede door een sterke spelende Priscilla Zijlmans en Elaine Niesing kreeg Ventura geen kans meer om op voorsprong te komen, maar beide teams bleken nog wel erg aan elkaar gewaagd. Het laatste deel van de tweede helft ontwikkelde zich als een ware thriller, waarbij Conventus er steeds nipt in slaagde om een voorsprong te behouden. Met veel vechtlust slaagde het team hier ook in op het moment dat de scheidsrechter affloot: op dat moment stond er een mooie 23 – 24 overwinning op het scorebord.


10 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now