Zoeken
  • svconventus

Handballers sv Conventus vechten zich terug naar de zege


Zwijndrecht (8 december 2019) – De handballers van sv Conventus – spelend als Drechtsteden Handbal – hebben zondag een felbevochten overwinning op Indus’67 behaald. Het team kwam in de beginfase van de tweede helft op vier punten achterstand, maar vocht zich sterk terug naar een overwinning. De handbaldames van de Zwijndrechtse vereniging speelden eveneens een goede wedstrijd, maar kwamen net tekort voor een zege op S.C. Twist.

De handbalheren wisten dat de wedstrijd tegen Indus niet eenvoudig zou worden; eerdere confrontaties waren erg spannend verlopen. Dat vermoeden werd in de openingsfase van de wedstrijd bevestigd: beide partijen bleken erg aan elkaar gewaagd. Een sterke Zwijndrechtse verdediging en een goed keepende Leo Biesbroek voorkwamen een grote voorsprong van Indus. De gelijk opgaande strijd werd goed duidelijk door de ruststand, waar Conventus met 12 – 11 tegen een kleine achterstand aan keek. In de tweede helft had het team het in de openingsminuten lastig en zag de achterstand oplopen tot maximaal vier punten, voordat Conventus zich weer herpakte en via veel scores uit de hand van Richard van Dijke zelfs een voorsprong nam om uiteindelijk met 23 – 25 te winnen.

De dames van Conventus troffen in Twist een team dat slechts twee plaatsen hoger in het kampioenschap stond, waarmee er zeker kansen lagen in Vlaardingen. Dit bleek wel in de eerste helft, waar beide partijen erg aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Met aantrekkelijk handbal en het goed uitvoeren van de opdrachten deed het team nauwelijks onder voor de tegenstander en stond met een 7 – 6 ruststand slechts één punt achter. In de tweede helft kreeg Conventus het lastiger met het spel van de Vlaardingse tegenstander en zag de achterstand vooral in het laatste kwartier verder oplopen, maar toonden niet het verval dat in eerdere wedstrijden wel in de tweede helft zichtbaar was. Na zestig minuten speeltijd stond er een 17 – 12 nederlaag op het scorebord.


2 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now