Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus gaan niet onderuit op nat en glad veld


Zwijndrecht (2 oktober 2016) – De handbaldames van sv Conventus hebben zich afgelopen zondag niet gek laten maken door de natte en gladde omstandigheden. Het vele water hinderde de Zwijndrechtse speelsters wel in de eerste helft, maar sloegen in de tweede helft hun slag. Het natte veld gaf de handbalheren zelfs een klein voordeeltje, maar zagen tegenstander De Meeuwen vijf punten voorsprong nemen voordat de wedstrijd vanwege de zware neerslag moest worden gestaakt.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag op eigen veld tegen Twist, dat na drie gespeelde wedstrijden vijf plaatsen onder het Zwijndrechtse team stonden. Het team van coach Bianca Noordhuizen begon vanwege de verraderlijke omstandigheden voorzichtig aan de wedstrijd, waardoor beide partijen dichtbij elkaar bleven. Met een 7 – 5 ruststand was duidelijk dat de overwinning zeker nog niet binnen was. In de tweede helft brak de zon echter af en toe door, wat de Zwijndrechtse dames vleugels leek te geven en het team van de 7 – 5 ruststand uitliep tot een ruime 14 – 7 voorsprong. Bij deze voorsprong begon Conventus echter paniekerig te spelen, wat Twist de kans gaf om het gat iets te dichten. Uiteindelijk keerde de rust weer terug en kon de wedstrijd veilig worden uitgespeeld totdat er na 60 minuten speeltijd een 17 – 12 overwinning kon worden genoteerd.

Voor de handbalheren van Conventus lag er een grotere uitdaging te wachten: de ongeslagen nummer één in het kampioenschap, De Meeuwen. Het natte veld bood Conventus echter extra kansen, welke het team aanvankelijk ten volste benutte. Gedurende de eerste twintig minuten van de wedstrijd bleken beide partijen volledig aan elkaar gewaagd en bleef het tot een 5 – 5 stand bijzonder spannend. Vanaf dit moment verzwakte de Zwijndrechtse verdediging, terwijl het team met meerdere ballen op de paal of de lat aanvallend weinig geluk kende. Dit gaf De Meeuwen de kans om voor rust uit te lopen tot 5 – 8. Dit beeld zou in de openingsminuten van de tweede helft gehandhaafd blijven, waarin de achterstand zelfs tot 5 – 10 zou groeien. Bij deze stand arriveerde er een zware regenbui boven Sportcomplex Develstein. Na twee valpartijen kon de scheidsrechter niets anders dan de wedstrijd te staken, waardoor de strijd in een 5 – 10 nederlaag zou eindigen.


24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now