Handbaldames sv Conventus nemen sportief revanche voor valse start zaalseizoen

Zwijndrecht (30 oktober 2016) – De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend sportief revanche genomen voor de slechte start van het nieuwe zaalseizoen, een week eerder. Waar het team een week eerder tegen Ventura niet in d’r eigen spel kon komen, draaide het zondag collectief als een gesmeerde motor en pakte een ruime overwinning tegen SC Twist.

De matige start van het zaalseizoen was voor de wedstrijd nog goed besproken, maar de Zwijndrechtse dames wisten dat er tegen Twist betere kansen lagen. Direct vanaf het beginsignaal was het team van coaches Ad en Bianca Noordhuizen gretig en pakte binnen twee minuten direct al een 0 – 2 voorsprong. Vervolgens bleven beide teams enige tijd aan elkaar gewaagd voordat Conventus na een kwartier echt goed in het eigen spel kwam en er in een kwartier tijd een enorm gat werd geslagen. Met rust bedroeg de voorsprong met 9 – 17 al acht punten.

In de tweede helft zette Conventus het goede spel voort, waarbij het team als collectief goed bleef spelen. Hierbij werd de tegenstander aanvallend erg onder druk gezet, terwijl er verdedigend weinig weg werd gegeven. De voorsprong groeide gestaag verder totdat na een kwartier de concentratie van het door MJM Grillroom gesponsorde team iets verslapte en het binnen korte tijd drie tegendoelpunten moest incasseren. De voorsprong was op dat moment echter al zo groot dat de zege nooit in gevaar zou komen. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 17 – 28 overwinning op het scorebord.