Zoeken
  • svconventus

Handbalheren sv Conventus pakken eerste overwinning van het seizoen


Zwijndrecht (10 september 2017) – De handbalheren van sv Conventus hebben zondag in hun tweede wedstrijd de eerste overwinning van het seizoen gepakt. Het team versloeg SC Twist met een verschil van twee punten. Voor de handbaldames stond de eerste wedstrijd in het teken van op elkaar ingespeeld raken, aangezien het team sterk gewijzigd is.

Na een nederlaag een week eerder tegen Roda’71, hoopten de spelers van Conventus’ eerste herenteam op een beter resultaat tijdens de uitwedstrijd bij SC Twist. In de openingsfase bleken beide partijen erg aan elkaar gewaagd, waarbij de strijd in een aantrekkelijke eerste helft gelijk op ging. Met een goede verdediging en een aanval die de tegenstander sterk onder druk zette kon het team de tegenstander erg lastig maken. Na de rust viel echter Swen Stok geblesseerd uit, waardoor het team nog maar één wissel overhield en daardoor terug moest naar een minder dynamische 6 – 0 verdediging. Dit motiveerde de Zwijndrechtse spelers dusdanig dat ze met verschillende break-outs en goed lopende variaties een voorsprong van enkele punten op konden bouwen. In de slotminuten liep de voorsprong nog iets terug als gevolg van het beperkte aantal wissels op de bank, maar met 25 – 27 was de eerste overwinning wel een feit.

Voor het eerste damesteam is dit seizoen alles anders. Het team is op het veld gepromoveerd van de tweede naar de eerste klasse, maar is veel basisspeelsters kwijtgeraakt. Met een nieuwe selectie staat de eerste helft van het veldseizoen dan ook in het teken van het op elkaar ingespeeld raken. Hierbij weet het team dat er geen eenvoudige wedstrijden zullen volgen. In een wedstrijd die met 27 – 5 verloren zou worden lieten de Zwijndrechtse speelsters veel goede dingen zien, terwijl coach Bianca Noordhuizen kon evalueren waar nog aan moest worden gewerkt.


20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now