top of page
Zoeken
  • svconventus

Paaszege voor korfballers sv Conventus


Zwijndrecht (22 april 2019) – Terwijl half Nederland op Eerste Paasdag naar paaseieren zocht, zochten de korfballers van sv Conventus naar twee kampioenschapspunten in een wedstrijd tegen Ten Donck. In een bijzonder spannende wedstrijd bleek het Zwijndrechtse team de betere met een 12 – 15 overwinning.

Conventus begon het tweede deel van het veldseizoen op Eerste Paasdag met een wedstrijd tegen streekgenoot Ten Donck, dat twee plaatsen hoger in het kampioenschap stond. Gedurende het zaalseizoen had Conventus coach Benno Snaphaan echter grote stappen vooruit gezet met zijn selectie, waardoor alles mogelijk leek te zijn.

Door het warme weer zou tijdens de wedstrijd de snelheid aanzienlijk lager liggen dan het team gedurende het zaalseizoen wekelijks had laten zien, met relatief weinig doelpunten als gevolg. Aanvankelijk nam Conventus het voortouw door een 1 – 2 voorsprong te nemen, maar drie doelpunten op rij van Ten Donck bracht de tegenstander op een 4 – 2 voorsprong. Deze drie doelpunten op rij beantwoorde Conventus door precies hetzelfde te doen om zo weer de voorsprong terug te pakken. Deze voorsprong zou met een 5 – 6 ruststand uiteindelijk behouden kunnen worden.

De tweede helft begon een stuk minder positief voor het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team, dat nog wel één keer scoorde, maar vervolgens drie tegendoelpunten moest incasseren. Vanaf dit moment zou zich een spannende strijd om elk doelpunt ontwikkelen, met constant een onderling verschil van maximaal één punt. Pas bij een 12 – 12 stand begon Conventus makkelijker te scoren, waarna het team in de slotminuten uitliep naar een 12 – 15 overwinning. Met deze belangrijke zege heeft het team een ruime voorsprong op de teams in de degradatiezone en kan voorzichtig zelfs naar boven kijken.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page